Gravsten

Gravsten

En gravsten kan berätta en historia om den som ligger i graven eller bara med namn bekräfta vem som är gravsätt här. Innan ett minnesmärke får resas på graven skall det godkännas av Kyrkogårdsförvaltningen. Vi hjälper er att rita upp en helt enligt era önskemål. Våra tjänster när det gäller sten innefattar även textkomplettering samt renoveringar av befintliga stenar.

Vi samarbetar med GRF >>

Glasgravsten – Modernt alternativ till traditionell gravsten

Nu finns ett nytt och mycket vackert alternativ till den vanliga stenen – en glasgravsten i egen design. En fantastiskt vacker sten i glas som fångar och reflekterar ljuset under dygnets olika skiftningar, på ett sätt som en traditionell sten inte gör.

Glaset är transparent och låter sol och skugga spela över ytan på ett mycket effektfullt sätt och upplevs som ljus och lätt där den står på begravningsplatsen. Motivet år ljusbeständigt och är lika vackert från båda sidor.

Glasriket i Småland är centrum för design och tillverkning. En vanlig sten i glas väger 35 kg och mäter 50 x 70 cm. Det finns redan många färdiga motiv och former att välja mellan.

Det är också möjligt att ta fram en sten i egen design, i samarbete med skickliga formgivare och hantverkare.

Vi erbjuder dessa vackra och unika genom vår samarbetspartner Glasgravsten Sweden AB.

Kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.